BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
BiyoTek Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER)

 

Duyurular
VII. Pazar Bulma ve Doğrulama Eğitimi

 

Eğitimimiz Biyotek Merkezinde, KOSGEB desteği ile ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcı sayısı uygulamalı eğitim pratikleri ve fiziki koşullar gereği belirlenen kontenjan ile sınırlıdır ve etkinliğe kabul edilen katılımcıların kayıt formunda beyan ettikleri elektronik posta adreslerine davet gönderilecektir.

17 Mayıs 2023 / 13:30

 

Kayıt: https://forms.gle/F8B1nY8FZxCogowTA

Etkinlik Programı:  https://calendar.google.com/calendar/u/1/r?cid=Yml5b3Rla2Jhc2tlbnRAZ21haWwuY29t

İçerik: Programımızda, girişimcilerin ulusal ve uluslararası pazarlarda başarılı olmak için ürün ve pazar odaklı çalışma stratejilerini oluşturmaları, kalıcı ve sürekli satışın sağlanabilmesi için rakip analizi, pazardaki fırsatları ve tehditleri tanımlama, girişimcilerin satış ve pazarlama alt yapılarını oluşturma konularında destek sağlamak amaçlanmaktadır. 

Akış:

Giriş 

- Tanışma
- Eğitim Hedefleri ve Gündemine Genel Bakış

1.Bölüm: Pazar Bulma 
- Pazar Yeri Tanımı ve Önemi
- Hedef Pazar Belirleme Yöntemleri
- Pazar Araştırması Nasıl Yapılır
- Etkinlik: Varsayımsal bir Ürün İçin Pazar Araştırması Yapmak
 

2.Bölüm: Pazar Yeri Doğrulama 
- Pazar Yeri Doğrulamanın Tanımı ve Önemi
- Pazar Tehditlerini Tanımlama ve Tespit Etme Yöntemleri
- Hedef Pazar ve Kitleyi Doğrulama Yöntemleri
- Ürün-Pazar Uyumu Nasıl Test Edilir

3. Bölüm: Rakip Analizi
- Rakip Analizi Tanıtımı ve Önemi
- Rakip Analizi Nasıl Yürütülür
- Etkinlik: Varsayımsal bir Ürün İçin Rakip Analizi Yapmak

Sonuç
- Önemli Çıkarımların Özeti
- Soru-Cevap
- Kapanış ve Geri Bildirim

 

Sunum: 

Dr. Begüm ŞAHİN

2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünden mezun oldu. Pazarlama alanında yüksek lisans eğitimi aldı ve lisansüstü tez çalışmasında uluslararası pazarlarda ürün stratejilerini inceledi. Hem aile şirketinde hem de farklı işletmelerde yurtdışı pazarlama ve iş geliştirme birimlerinde çalıştı. Akademik hayata başlangıcı sırasında üniversite teknoloji transfer ofisi kurucu ekibi içerisinde yer aldı, kurum içi girişimci oldu. Üniversite-sanayi iş birliği birimi sorumlusu, girişimcilik ve şirketleşme hizmetleri koordinatörü olarak görev yaptı, kuluçka merkezi, hızlandırma programı, girişim sermayesi fonları ve yatırımcı ilişkileri ile ilgili çalışmaların içinde yer aldı. TÜBİTAK, KOSGEB, Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği projelerinde çalıştı. Doktora tezi araştırmasında ise startupları ve pazarlama anlayışlarını inceledi. Teknogirişim, startup, kadın girişimciliği alanlarında eğitmen, mentör, jüri vb. görevlerde bulundu araştırmasını “Startuplar Pazarda” isimli kitaba çevirdi. Bu eseri ile Türkiye Teknoloji Vakfı DR. T. Fikret Yücel Ödülü Finalistleri arasında yer aldı. OSTiM Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekan yardımcılığı, Uluslararası Ticaret ve Finansman kurucu bölüm başkanı, Girişimcilik ve Liderlik Merkezi’nin kurucu müdürlüğü görevlerini üstlendi. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan Sosyal Atölye- OSTiM Sanayi-Toplum Değer Merkezi kurucusudur. Aynı zamanda teknogirişimlerin iş fikirlerinin geliştireceği 7 ayrı atölye ve ortak kullanım alanına sahip OSTiMTech Fabrika’nın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (SOGEP) tarafından fonlarak kurulmasını sağladı. İngiltere merkezli Cherie Blair Foundation For Women Kuruluşunun kadın girişimciliği destek programında uluslararası mentörlük görevini üstlendi. 2021 yılından itibaren kendi girişimi olan LinerExpo şirketi genel müdürü olan Dr. Begüm Şahin aynı zamanda Dünya Bankası ve Avrupa Birliği- FRIT programı destekli “Geliştirilmiş Pazar Bağlantıları ile Mülteciler ve Türkiye Vatandaşlarına Kayıtlı Tarım İstihdamı Desteği Projesi” (FESAS-Tarım Sektöründe Kayıtlı İstihdam Desteği) eğitim danışmanıdır.